Konyári Adrienn blogja

Hétvégére készülve

2016. október 15. 09:11 - Konyári Adrienn

m02a9626.png
Ahogy ígértem, ismét jelentkezem az e heti hétvégi menüvel és garantálom, hogy az egész család boldog lesz!

Azt gondolom, hogy nincs nagyobb érték annál, mint a családdal, szeretteinkkel töltött idő. A rohanó hétköznapok sokszor elveszik a figyelmet arról, ami a legfontosabb és a hétvégék is sok esetben az önmagunk utoléréséről, a háztartás rendbeszedéséről szólnak. Pár évvel ezelőtt megfogadtam magamnak, hogy velem, velünk máshogy lesz, hogy kialakítok egy olyan rutint, ami lehetővé teszi, hogy a szabadidőmet, a hétvégéimet tartalmasan, élménydúsan tölthessem, és mindezt természetesen a családommal tehessem. Éppen ezért minden pénteken összeszedem a gondolataimat és kitalálom a hétégi menüt, összeállítom a hozzá szükséges bevásárlólistát, és munka után megveszem a hozzávalókat, előkészítem az ételeket, hogy szombaton, vagy vasárnap már csak főzni kelljen, akár a gyerekekkel együtt.

Megmutatom nektek a családom aktuális menüjét és megosztom veletek a hozzátok tartozó bevásárlólistát is.

I. Mogyorós csirkefalatok zöldséges kölessel

Elkészítési idő: 40 perc (előkészítés: 20 perc)

Hozzávalók:

A csirkefalatokhoz:

  • 1 egész csirkemell
  • 1 maréknyi mogyoró
  • 1 pohár joghurt
  • szójaszósz
  • chili
  • bors

A köleshez:

  • 30 dkg köles
  • olívaolaj
  • 2 db közepes méretű sárgarépa
  • 2db kápia paprika
  • brokkoli

Elkészítés:

Egy egész csirkemellhez egy maréknyi mogyorót összetörünk, belekeverjük a joghurtba, ízesítjük szójaszósszal, chilivel, borssal, sóval és egy napig hűtőben állni hagyjuk.

Az egész csirkemellet egy evőkanálnyi olívaolajon, sütőben 180 fokon, lefedve készre sütjük 30 perc alatt, majd 200 fokon 5 percig pirítjuk.

A kölest szűrőn megmossuk, majd 0,5 dl olívaolajon 2 percig lepirítjuk és ezt követően 6 dl vízzel felöntjük, 6-os fokozaton (9 fokozatú főzőlapon), vagy középlángon 10 percig főzzük, anélkül, hogy lefednénk, majd a tűzről levéve lefedjük és még 10 percig állni hagyjuk.

Amíg a kölesünk fő, a meghámozott sárgarépát, nagylyukú reszelőn lereszeljük, a kápia paprikát vékony csíkokra vágjuk, a brokkolit pedig pici rózsákra szedjük. A sárgarépát és a kápia paprikát sóval és borssal megpároljuk.  A brokkolirózsákat pedig forrásban lévő vízben 5 percig főzzük. Egy késhegynyi szódabikarbónát tegyünk a vízbe, hogy megmaradjon a brokkoli szép zöld színe.

Tálaláskor 1/3 kölest, 2/3 zöldséget szedünk a tányérra.

II. Amarántpuding szőlővel és karoböntettel

Elkészítési idő: 30 perc

Hozzávalók:

  • 20 dkg amarántmag
  • 1 liter vaníliás rizstej
  • 30 dkg szőlő leszemezve
  • 2 púpozott evőkanál karobpor
  • 2 evőkanál rizsszirup
  • 1,5 dl rizstejszín

Elkészítés:

Az amarántot a rizstejben puha kása állagúra főzzük, majd botmixerrel pépesítjük. Kis tálkába adagoljuk és az apróra vágott szőlővel megszórjuk. A karobport a rizssziruppal és a rizstejszínnel összekeverjük, majd a pudingra locsoljuk.

Gluténmentes, laktózmentes és a gyerekek is szeretni fogják.

Fogyasszátok egészséggel és keressetek bátran, ha kérdésetek van!

 

A menü bevásárló listája innen letölthető.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://konyariadrienn.blog.hu/api/trackback/id/tr4211809079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása