Konyári Adrienn blogja

Éljenek az energikus reggelek!

2016. október 27. 11:42 - Konyári Adrienn

depositphotos_96419016_original_n.jpg
Egy-egy olyan este után amikor barátainkkal elmegyünk vacsorázni, vagy bulizni, mindig odafigyelek arra, hogy másnap kicsit tehermentesítsem a szervezetemet. Ilyenkor vagy egy frissen préselt zöldség-gyümölcslevet iszom, vagy pedig egy energiadús smoothiet.

Mivel már betöltöttem a negyvenedik évemet, gyakran teszek
bele chrollerát vagy spirulinát, hogy kicsit karban tartsam a szervezetem kollagén termelődését is és a zöldségben, gyümölcsben lévő vitaminok hatását még jobban feltúrbózzam ásványi anyagokkal, nyomelemekkel, enzimekkel.

Természetesen nem csak egy átmúlatott éjszaka után ajánlom a következő receptjeimet, bárki számára egészséges és kellőképp tápláló reggeliként szolgálhatnak.

Juice:

  • 1 db grapefruit
  • 1 nagyobb méretű alma, vagy két kicsi
  • 2 db közepes méretű répa
  • 8 g gyömbér
  • 1 nagy marék menta

kb 159 kcal, 40 g CH, rost 13 g rost

 

Smoothie I.

  • 1 nagyobb darab cékla
  • 1 nagyobb darab zeller
  • 2 marék spenót
  • 1 teáskanál spirulina

130 kcal, 40 g CH,rost 12 g rost

Smoothie II.

  • 1 db közepes méretű répa
  • 1 közepes méretű zeller
  • 1 db zöldalma
  • 1/2 db kígyóuborka
  • 1 db citrom leve
  • 1 evőkanál lenmagolaj

kb 190 kcal, 39 g CH 15g rost

Aszalt áfonyás zabszelet 

Hozzávalók (kb 16 szelet lesz belőle): 

  • 20 dkg vaj
  • 25 dkg méz
  • 40 dkg zabpehely (nagyon fontos,hogy apró szemű zabpehely legyen)
  • 10 dkg aszalt áfonya

Elkészítés:

A vajat a mézzel állandó kevergetés közben felmelegítjük, az aszalt áfonyát felaprítjuk és a zabpehellyel együtt belekeverjük, majd jól összedolgozzuk. Sütőpapírral kibélelt tepsibe (20x30 cm) tesszük a keveréket és egyenletesen elosztjuk. A sütőt előmelegítjük légkeverésen 165 fokra és 15-20 percig sütjük. Amikor már szép aranybarna, kivesszük a sütőből és hagyjuk kihűlni a tepsiben. Miután kihűlt nyugodtan tudjuk vágni akkora darabokra, amekkora tetszik és illeszkedik a diétánkba. 

Kókuszos granola

A granolákhoz és a müzlikhez előnyösebb, ha nagyszemű pelyheket veszünk, ami lehet zabpehely, tönkölybúzapehely, árpapehely, vagy vegyesen

Én most a zabpelyhet választottam ehhez a recepthez.

 Hozzávalók:

  • 400 g zabpehely
  • 50 g zabkorpa
  • 100 g aprított mandula
  • 70 g kókuszzsír
  • 60 g méz
  • 40 g kókusz chips

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük alsó felső sütéssel 175 fokra. A kókuszzsírt és a mézet alacsony hőfokon felmelegítjük. A zabpelyhet, zabkorpát és az aprított mandulát összekeverjük egy nagy tálban. A felmelegített forró keveréket hozzáöntjük a zabpehelyhez és jól összedolgozzuk, ügyelve arra, hogy minden pehely érintkezzen a mézes kókuszzsírral. A tepsit kibéleljük sütőpapírral és beleöntjük a müzlinket, egyenletesen eloszlatjuk, majd betesszük a sütőbe. 14 percig sütjük, vagy amíg aranybarna nem lesz. 7 perc után jó ha picit megkeverjük,hogy egyenletesen barnuljon minden szem.

Légmentesen zárt edényben 2-3 hétig is eláll, joghurtba, gyümölcsturmixokba is bele lehet tenni.

A gyerekeim csak úgy magában is szeretik rágcsálni. :)

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://konyariadrienn.blog.hu/api/trackback/id/tr7011839399

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása